این 5 غذای خوشمزه و کم کالری با گوجه فرنگی رو حتما یادبگیر تا به سلامتی خودت و افراد خونوادت کمک کرده باشی. گوجه فرنگی یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین سبزیجات می باشد که کاربرد بسیاری دارد و در بیشتر غذاها و سالاد ها استفاده می شود.

گوجه فرنگی حاوی مقادیر زیادی آب است و به دلیل داشتن کربوهیدرات، چربی و کالری کم، در برنامه ی غذایی تمام کسانی که به دنبال تناسب اندام و کاهش وزن هستند، قرار دارد. این ماده ی مغذی سرشار از ویتامین A ،C و B1 است و به دلیل داشتن این ویتامین ها به تقویت سیستم ایمنی، بهبود سوخت و ساز بدن و سلامت چشم و پوست کمک می کند. گوجه فرنگی غنی از فیبر است و در چربی سوزی و عملکرد بهتر سیستم گوارش نقش بسزایی دارد. در این مقاله قصد داریم شما را با پنچ غذای رژیمی و خوشمزه آشنا سازیم. با ما همراه شوید.

روش تهیه سوپ گوجه فرنگی

مواد مورد نیاز :
گوجه فرنگی بزرگ 2 عدد
سیر 2 حبه
کره 1 قاشق چای خوری
نمک و ادویه به میزان لازم

دستور پخت:
گوجه ها و 1 عدد سیر را روی شعله پخش کن کباب کنید تا پوستشان بسوزد سپس کناری بگذاری کمی خنک شود و پوستشان را بگیرید و با مخلوط کن یکدست کنید. کره را در تابه ای دیواره بلند روی حرارت ذوب کنید و 1 عدد سیر دیگر را خرد کرده و تفت دهید تا بویش بلند شود و پوره گوجه را اضافه کرده و روی حرارت ملایم چند دقیقه بجوشانید و سپس نمک و فلفل سیاه بزنید و میل نمایید. سیر را متناسب با ذائقه خودتان میتوانید تا 10 حبه افزایش دهید. میتوانید این سوپ را در کنار دو برش نان تست غلات کامل میل نمایید و یک وعده شام کامل داشته باشد.

پنج غذای خوشمزه و کم کالری با گوجه فرنگی

پنج غذای خوشمزه و کم کالری با گوجه فرنگی

روش تهیه شاک شوکا املت رژیمی مدیترانه ای

مواد مورد نیاز برای سه الی چهار نفر:
روغن زیتون 30 میلی لیتر
پیاز خلالی خرد شده 80 گرم
سیر خرد شده 10 گرم
گوجه فرنگی حلقه شده 1 کیلو گرم
رب گوجه فرنگی 60 گرم
پودر پاپریکا دودی 8 گرم
پودر زیره 8 گرم
پودر فلفل کاین 5 گرم
نمک 10 گرم
سبزیجات خشک معطر 5 گرم
تخم مرغ 6 عدد
جعفری خرد شده 10 گرم

دستور پخت:
روغن زیتون را در تابه بریزید و روی حرات متوسط بگذارید سپس پیاز را اضافه کرده تفت دهید تا طلایی شود. فلفل را اضافه کرده تفت دهید. سیر و سبزیجات خشک را اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید. رب گوجه را اضافه کرده تفت دهید سپس گوجه را اضافه کنید و مخلوط کنید تا به جوش آید و حرارت را کم کنید. بقیه ادویه ها و نمک را اضافه کرده و اجازه دهید 15 دقیقه بجوشد. بین سس ها به اندازه تخم مرغ ها جای خالی باز کنید و هر تخم مرغ را داخلی یکی از حفره ها بیندازید. نمک بزنید و شعله را تا حد امکان کم کنید و در تابه را بگذارید و 10 دقیقه صبر کنید تا تخم مرغ ها خودشان را بگیرند. سپس روی املت جعفری خرد شده بپاشید و میل نمایید.

این املت رژیمی سرشار از پروتئین میتواند یک صبحانه خوشمزه فوری، کامل و سیر کننده باشد. در صورت تمایل میتوانید به املت خودتان قبل از افزودن گوجه ها فلفل دلمه و قارچ هم اضافه کنید و تفت دهید تا آب قارچ کشیده شود. یا این که میتوانید از سبزیجاتی مثل کلم بروکلی و اسفناج در ترکیب شاک شوکا استفاده کنید. اسفناج و کلم بروکلی را خرد کنید و قبل از افرودن گوجه فرنگی کمی در روغن تفت دهید یا این که میتوانید آن ها را جداگانه بخار پز کرده و در انتها روی املت قرار دهید.

پنج غذای خوشمزه و کم کالری با گوجه فرنگی

پنج غذای خوشمزه و کم کالری با گوجه فرنگی

روش تهیه دلمه گوجه فرنگی 

مواد مورد نیاز برای شش نفر:

گوجه فرنگی بزرگ و سفت 6 عدد
نخود پخته 3 قاشق غذا خوری
برنج آبکش شده 5 قاشق غذا خوری
پیاز نگینی خرد شده 1 عدد متوسط
نمک و فلفل به میزان لازم
برگ نعنا خرد شده 1 قاشق چای خوری
پودر دارچین 1 پینچ
گوجه فرنگی خرد شده بدون پوست و دانه 2 عدد
مواد لازم برای خمیر
تخم مرغ 2 عدد
آرد 75 گرم
ماست 75 میلی لیتر
پودر تخم گشنیز 1 قاشق چای خوری
نمک 1 قاشق چای خوری
مواد لازم برای سس ماسالا
روغن 1 قاشق چای خوری
تخم گشنیز 2 قاشق چای خوری
تخم خردل نصف قاشق چای خوری
دانه کنجد نصف قاشق چای خوری
آرد 2 قاشق چای خوری
چیلی سبز 1 – 2 عدد
نمک به میزان لازم

دستور پخت:
سر گوجه ها را با یک چاقوی تیز به صورت افقی جدا کنید و دانه هایش را با قاشق خارج کنید. مواد داخلی دلمه گوجه فرنگی را با هم مخلوط کنید و نمک و ادویه بزنید و داخل گوجه ها را پر کنید. برای تهیه خمیر همه مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند و روی گوجه ها را با این خمیر بپوشانید. گوجه ها را در ظرفی مناسب بچینید داخل فری که از قبل با دمای 180 درجه گرم شده است بپزید تا روی خمیرها طلایی شود و همراه با سس ماسالا سرو کنید.

برای تهیه سس ماسالا روغن را در تابه بریزید و روی حرارت بگذارید و به ترتیب دانه گشنیز ، دانه خردل و دانه کنجد را اضافه کنید و هر بار هم بزنید. آرد را اضافه کرده مخلوط کنید تا رنگش تغییر کنید. چیلی و نمک را اضافه کنید و مخلوط نمایید و از روی حرارت بردارید.

پنج غذای خوشمزه و کم کالری با گوجه فرنگی

پنج غذای خوشمزه و کم کالری با گوجه فرنگی

روش تهیه بروشتا گوجه فرنگی رژیمی

مواد مورد نیاز برای چهار نفر:

گوجه فرنگی رسیده و خرد شده 8 عدد
نان کامل چند غله به میزان لازم
روغن زیتون فرابکر 4 قاشق غذا خوری
سیر 1 حبه
برگ ریحان خرد شده 1 مشت
نمک و فلفل سیاه تازه خرد شده به میزان لازم
کنجد در صورت تمایل

دستور پخت:
فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید. نان چند غله را به صورت حلقه ای زاویه دار به ضخامت 1 – 2 سانتی متر برش بزنید، در نهایت باید بین 12 – 18 برش نان داشته باشید. با یک قلم مو روی سطح نان ها روغن زیتون بکشید و در سینی فر بچینید و به مدت 15 دقیقه در فر بگذارید تا طلایی و ترد شوند. سیر را از وسط نصف کنید و روی نان ها بکشید. گوجه فرنگی را با نمک مخلوط کرده و 10 دقیقه در یخچال بگذارید تا آب بیندازد، آب گوجه ها را خالی کرده و با روغن زیتون و ریحان مخلوط کنید و نمک و فلفل بزنید. مخلوط گوجه را روی نان ها سرو کنید و دانه های کنجد را رویش بپاشید.

پنج غذای خوشمزه و کم کالری با گوجه فرنگی

پنج غذای خوشمزه و کم کالری با گوجه فرنگی

روش تهیه سالاد گوجه فرنگی رژیمی

مواد مورد نیاز برای چهار نفر:

خیار خرد شده 1 فنجان
گوجه فرنگی خرد شده بدون دانه 2 فنجان
پیاز قرمز خرد شده یک چهارم فنجان
آب لیمو ترش تازه 2 قاشق غذا خوری
برگ جعفری خرد شده 2 قاشق غذا خوری
روغن زیتون فرا بکر 1 قاشق غذا خوری
نمک و فلفل نصف قاشق چای خوری
نخود پخته 1 – 2 فنجان بنا به ذائقه ( 450 گرم )

دستور پخت:

متناسب با موادی که در دسترس دارید میتوانید ترکیب این سالاد را تغییر دهید مثلا میتوانید فلفل دلمه یا پنیر فتا یا زیتون حلقه شده به آن اضافه کنید. اگر میخواهید مقداری چربی سالم به سالاد اضافه کنید، آووکادو گزینه بسیار مناسبی است که درست قبل از سرو باید به سالاد اضافه شود. اگر طعم نخود را دوست ندارید میتوانید آن را با لوبیا سفید جایگزین نمایید.

پنج غذای خوشمزه و کم کالری با گوجه فرنگی

پنج غذای خوشمزه و کم کالری با گوجه فرنگی

منبع: بیتوته