فواید آرد گندم یا گندم سبوس دار آنقدر زیاد است که نان گندم را یک غذای سالم و کامل میدانند.

فواید آرد گندم

فواید آرد گندم

فواید آرد گندم یا گندم سبوس دار به قدری زیاد است که نان گندم را یک غذای سالم و کامل میدانند.

از خواص آرد گندم میتوان به :کاهش کم خونی،کمبود مواد معدنی،سنگ کیسه صفرا،سرطان سینه ، التهاب های مزمن ، چاقی ، سستی ، ضعف ، سل ، مشکلات دوران بارداری ، شیردهی و نازایی اشاره کرد.

آرد گندم انواع مختلفی دارد

1. آرد گندم کامل یا سبوس دار:  از پودر کردن دانه های گندم کامل،بدون هیچ مواد افزودنی و بدون فراوری  بدست میاید و دارای فیبر زیادی است.

2.آرد جوانه گندم: از خشک کردن جوانه های گندم بدست میاید و دارای فیبر زیادی است.

3.آرد سمولینا:  آرد سمولینا مخصوص درست کردن ماکارونی و لازانیا است و از یک نوع گندم به اسم دروم تهیه میشود. آرد سمولینا بدون سبوس است اما پروتئین بیشتری دارد.

4. آرد سفید:آرد سفید مخصوص تهیه ی نان و قنادی است و از پوسته گندم یا سبوس گندم که ازآن جدا شده است تهیه میشود و بدون فیبر است.

 

آرد گندم

ارزش غذایی آرد گندم

هر 100گرم گندم دارای :

کالری 340
فیبر 13.1 گرم
پروتئین 9.6 گرم
کربوهیدرات 74.87 گرم
چربی 1.2 گرم
ویتامین B1 0.297 میلی گرم
ویتامین B3 5.347 میلی گرم
ویتامین B5 1.011میلی گرم
ویتامین B2 0.188 میلی گرم
ویتامین B6 0.191 میلی گرم
ویتامین B9 28 میکروگرم
کولین 31.2 میلی گرم
منگنز 3.399 میلی گرم
مس 0.475 میلی گرم
روی 2.96 میلی گرم
سلنیوم 12.7 میلی گرم
آهن 3.71 میلی گرم
پتاسیم 394 میلی گرم
منیزیم 117 میلی گرم
فسفر 323 میلی گرم

 

خواص آرد گندم سبوس دار

بیشتر مواد مغذی و ویتامین ها در سبوس گندم است واگر سبوس آن را جدا کنید فقد نشاسته آن باقی میماند و خاصیت خود را از دست میدهد. آرد گندم رنگی تیره دارد و از خواص آن میتوان به : درمان یبوست مزمن ، اختلالات روده بزرگ ، پیشگیری از پیری زود رس ، کاهش ابتلا به بیمارهای قلبی و عروقی ، پیشگیری از انسداد عروق کرنور ،کاهش سرطان روده راست ، بهبود متابولیسم ، کنترل چاقی، پیشگیری از دیابت نوع 2 ، پیشگیری از آسم کودکان ، کاهش علائم یائسگی و روشن شدن پوست صورت اشاره کرد.