فواید آرد گندم یا گندم سبوس دار آنقدر زیاد است که نان گندم را یک غذای سالم و کامل میدانند.
فواید آرد گندم یا گندم سبوس دار به قدری زیاد است که نان گندم را یک غذای سالم و کامل میدانند.
از خواص آرد گندم میتوان به :کاهش کم خونی،کمبود مواد معدنی،سنگ کیسه صفرا،سرطان سینه ، التهاب های مزمن ، چاقی ، سستی ، ضعف ، سل ، مشکلات دوران بارداری ، شیردهی و نازایی اشاره کرد.
آرد گندم انواع مختلفی دارد
1. آرد گندم کامل یا سبوس دار: از پودر کردن دانه های گندم کامل،بدون هیچ مواد افزودنی و بدون فراوری بدست میاید و دارای فیبر زیادی است.
2.آرد جوانه گندم: از خشک کردن جوانه های گندم بدست میاید و دارای فیبر زیادی است.
3.آرد سمولینا: آرد سمولینا مخصوص درست کردن ماکارونی و لازانیا است و از یک نوع گندم به اسم دروم تهیه میشود. آرد سمولینا بدون سبوس است اما پروتئین بیشتری دارد.
4. آرد سفید:آرد سفید مخصوص تهیه ی نان و قنادی است و از پوسته گندم یا سبوس گندم که ازآن جدا شده است تهیه میشود و بدون فیبر است.
ارزش غذایی آرد گندم
هر 100گرم گندم دارای :
کالری | 340 |
فیبر | 13.1 گرم |
پروتئین | 9.6 گرم |
کربوهیدرات | 74.87 گرم |
چربی | 1.2 گرم |
ویتامین B1 | 0.297 میلی گرم |
ویتامین B3 | 5.347 میلی گرم |
ویتامین B5 | 1.011میلی گرم |
ویتامین B2 | 0.188 میلی گرم |
ویتامین B6 | 0.191 میلی گرم |
ویتامین B9 | 28 میکروگرم |
کولین | 31.2 میلی گرم |
منگنز | 3.399 میلی گرم |
مس | 0.475 میلی گرم |
روی | 2.96 میلی گرم |
سلنیوم | 12.7 میلی گرم |
آهن | 3.71 میلی گرم |
پتاسیم | 394 میلی گرم |
منیزیم | 117 میلی گرم |
فسفر | 323 میلی گرم |
خواص آرد گندم سبوس دار
بیشتر مواد مغذی و ویتامین ها در سبوس گندم است واگر سبوس آن را جدا کنید فقد نشاسته آن باقی میماند و خاصیت خود را از دست میدهد. آرد گندم رنگی تیره دارد و از خواص آن میتوان به : درمان یبوست مزمن ، اختلالات روده بزرگ ، پیشگیری از پیری زود رس ، کاهش ابتلا به بیمارهای قلبی و عروقی ، پیشگیری از انسداد عروق کرنور ،کاهش سرطان روده راست ، بهبود متابولیسم ، کنترل چاقی، پیشگیری از دیابت نوع 2 ، پیشگیری از آسم کودکان ، کاهش علائم یائسگی و روشن شدن پوست صورت اشاره کرد.
اولین نفر باشید دیدگاهی ثبت میکند